Hvad ved vi?
Det fytokemikalie af størst interesse i lucerne er normalt coumestrol, et isoflavonoid. En doktorafhandling fra 1970'erne (Dedio, 1973) var et af de første projekter, der så på niveauer i lucerne og fandt, at temperaturen ved tørring har enorm betydning. Det viste sig, at tørring ved en temperatur over 80 grader resulterede i betydelige tab af isoflavoner. Dette er vigtigt for dem, der forsøger at fange fordelene ved isoflavonoider, da det blev fastslået, at for at bevare niveauerne skulle tørretemperaturen være under dette niveau. For de, der ikke ønsker fyto-østrogener i hestens foder, er det også af stor betydning, idet kunsttørret lucerne påvirkes ved en indgangstemperatur på 300 grader. Andre undersøgelser har undersøgt effekten alt efter, hvor moden lucerneplanten er. Seguin et al (2004) fandt ud af at alle fytokemiske niveauer, inklusive coumestrol, var lavest i det tidlige blomstringsstadium, så ligesom lucerne er ved at blomstre. Derfor siger man, at "dette er det stadie, hvor lucerne normalt høstes, når det bruges som foderkilde til dyr"; Altså dét tidspunkt, hvor coumestrol er lavest i planten.