Medistel instrumentdesinfektion 1000 ml

Produkt specifikationer
Varenavn:
Medistel instrument reng. 1000 ml
Varenummer:
220210
Vægt:
1 kg
Kollistørrelse:
6
GTIN:
5060171913078
Fanetypekategori
Desinfektion/Rengøring
Det sikre, hurtigtvirkende og økonomiske højeffektive instrument-desinfektionsmiddel, udviklet til fleksible samt faste endoskoper, operationsinstrumenter og andet udstyr. Produktet er primært ment til brug i ”åbent bad”, men kan også anvendes i andre medicinske apparater som f.eks. ultralydsbade. Medistel kombinerer en høj mikrobiologisk effekt med brugssikkerhed og en sammenlignelig hurtig aktivitet. Medistel er aktivt overfor sporer, mykobakterier, virus, svampe og bakterier. Medistel viser ingen af de skadelige karakteristika som produkter med glutaraldehyd gør, og er et fuldstændig alternativ til disse uden krav til special udsugning/ventilation. Produktet er hurtigtvirkende, sikkert i brug og meget økonomisk. En brugsklar opløsning er aktiv i 14 dage og kan således anvendes gang på gang. Den non-oxiderende formulering kan anvendes til alle instrumenter, der normalt forefindes i en dyrlægepraksis. Tests af ledende universiteter har påvist, at Medistel ikke gør skade på sensitive instrumenter, som fleksible fiberoptiske instrumenter. Ligeledes er Medistel testet i henhold til ”Hospital Infection Research Laboratory” protokoller og EN testnormer.
Medistel er produceret i England efter kravene fra kvalitetsstandarderne BS EN ISO9001:2008 og BS EN ISO 13485:2003 og er CE mærket efter EU direktivet for Medical Device 93/42/EEC og 2007/47/EC.
Medistel fås i en flaske indeholdende 1 L med doseringstop, hvilket typisk vil svare til 20 x ”klar-til-brug” opløsninger.

Tristel startede i 1993 med udviklingen af chlordioxid opløsning til desinfektion af fleksible endoskoper som erstatning for glutaraldehyd. Siden har virksomheden udviklet en bredere vision for brugen af deres chlordioxid kemi til at kunne anvendes flere steder på hospitaler samt udvidet med en serie til brug indenfor dyresundhed. I 2009 overtog Tristel produktionen af en desinfektionsportefølje brugt indenfor dyresundhed i hele verden. I 2012 blev Anistel brandet lanceret, som nu producerer en række desinfektionsmidler til direkte brug på veterinære klinikker og hos-pitaler samt hos internater.  

Klargøring af Medistel i ”klar-til-brug” opløsning: Tildel 1 del Medistel koncentrat til 20 dele vand (1:20 ratio), f.eks.: 50 ml Medistel i 950 ml vand giver 1 L brugsopløsning. Rør opløsningen let rundt.

Fleksible endoskoper (rengøring og desinfektion): Rengør instrumenterne godt før desinfektion – både udvendigt og indvendigt. Vask alle løsdele og lad det tørre. Sænk endoskopet ned i Medistel opløsningen, sørg for at hele skopet er under vandoverfladen. Skyl Medistel opløsningen gennem endoskopet med en sprøjte. Sørg for at overholde de anbefalede minimumskontakttider. Skyl efter med filtreret eller sterilt vand efter behov. Lad endoskopet tørre.

Faste endoskoper og andre instrumenter/vet. udstyr: Rengør instrumenter godt før desinfektion. Skyl grundigt og lad dem tørre. Læg instrumenterne ned i Medistel opløsningen, sørg for at de er under vandoverfladen. Sørg for at overholde de anbefalede minimumskontakttider. Skyl efter med filtreret eller sterilt vand efter behov. Lad instrumenterne tørre.

Kontakttider:
Bakterier, svampe og vira: 10 minutter.
Mykobakterier (tuberculocidal) og sporer: 30 minutter.
Til højniveaus desinfektion, på instrumenter til brug på immunsvækkede patienter eller ved brug på dyr med infektioner: 30 minutter.

Det anbefales IKKE at forlænge tiden for iblødsætning eller at efterlade instrumenterne i opløsningen natten over. Det kan have en negativ effekt på instrumenterne at forlænge iblødsætningen.

Alkyldimethyl benzyl ammonium klorid, Didecyl dimethyl ammonium klorid.