7 gode råd til kattekillinger - giv din nye killing den bedste start

Katten, som vi kender den i dag, stammer helt tilbage fra ørkenkattene, som var et ørkenrovdyr, der levede af små gnavere og lignende. Denne afstamning gør at du skal tage hensyn, når du får en lille killing hjem. Jeg tager dig her igennem 7 steps i arbejdet med din nye bedste ven.

1. Hvad skal jeg gøre, inden min nye killing flytter ind?

Pga genetikken, er det en god ide at få et kradsetræ, hylder eller lignende, for katte kan godt lide at opholde sig i højden, så de hele tiden har overblikket og kan trække sig, hvis de bliver utrygge. Derudover bør du fjerne skarpe genstande og blottede ledninger.

2. Hvordan introducerer jeg bedst min killing til hjemmet?

Når din killing kommer hjem, bør omgivelserne være så stille og rolige som muligt. Hvis katten er utryg, kan du lade den opholde sig i et enkelt rum, og så gradvist introducere den til resten af hjemmet. De første dage bør være rolige, og alt nyt bør introduceres gradvist og kun én ting ad gangen.

3. Hvor meget skal en killing aktiveres?

Det er en god ide med forskelligt legetøj til killingen, og hvis du gerne vil have din nattesøvn, bør du aktivere killingen om aftenen, da katte af natur er nataktive.

4. Hvornår kan jeg lukke min killing ud?

Hvis katten skal være ude, er du nødt til at lære den det. Indtil killingen kender de dufte, som dens hjem har, skal du holde den inde. Det er en god ide, at du er med ude i starten, og du kan med fordel tage noget af gruset, der er tisset på fra kattebakken, med og sprede det i haven, så killingen kender sin egen duft.

5. Hvordan gør jeg min killing renlig?

Køb en kattebakke, som er stor nok til at killingen kan vende i den, og stil den et sted, hvor der er fred og ro. Vis den kattebakken i starten, og løft killingen derud efter måltider, søvn og leg for at mindske risikoen for uheld. Tøm kattebakken regelmæssigt, for katte vil ikke bruge deres bakke, hvis den er beskidt.

6. Hvad skal jeg tænke på ift. killingefoder?

For at give killingen en god start er det en god ide at fodre den med et solidt og godt foder, som understøtter den vækstproces, som killingen gennemgår. Her anbefaler vi ProBiotic LIVE til killinger.

7. Hvornår skal killinger have ormekur?

Ikke alle killinger er behandlet mod orm, når de sendes fra deres mor, men vi anbefaler at få det gjort. Hvis det er en indekat er én behandling nok, men hvis den skal være en udekat vil katten med al sandsynlighed få orm igen.

Rigtig god fornøjelse med din nye bedste ven!

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Equidan Vetline

Vi sender dig gode tips, produktnyheder og andre spændende ting, som kun kommer i nyhedsbrevet.